Intrebari frecvente

Nelamuri in privinta cazilor de hidromasaj Sundance?

Aceasta este cea mai potrivita pagina pentru raspunsuri. Nu gasesti raspunsul dorit? Ia legatura cu noi!

De ce anume trebuie sa tin seama atunci cand imi propun sa cumpar un SPA?

Incepeti prin a efectua o proba a cazii, oarecum un „drive test”. Mergeti la cel mai apropiat dealer multi dintre ei au showroom special amenajat si sa faceti o prima baie. Acordati atentie urmatoarelor detalii: verificati daca stati confortabil in locurile termoformate – nu doriti sa va simtiti ca in cada de baie, nu? Apoi, pe oricare din locurile de sezut v-ati afla, apa trebuie sa va ajunga la nivelul umerilor. Daca nu se intampla asa, nu va veti bucura in intregime de valoarea hidroterapeutica a baii; ramaneti in cada cu jeturile de apa pornite pentru cel putin 15 minute. La sfarsitul acestei perioade veti stii daca scaunul sau distributia jeturilor este cea corecta si confortabila.

De ce suma de bani am nevoie?

Spa-uri de calitate sunt disponibile intr-o mare varietate de preturi. La fel ca in cazul masinilor, pretul cazilor de hidromasaj variaza in functie de  caracteristici, dotari materiale folosite si calitate de executie. Speram ca atunci cand veti dori sa cumparati un jacuzzi veti lua in considerare un model Sundance. Indiferent pentru ce producator veti opta, ne dorim sa fiti un consumator bine informat si sa gasiti produsul care satisface nevoile dumneavoastra.

Ce garantii primesc?

Tineti minte cateva reguli simple: garantia unui produs reprezinta acordul dintre dumneavoastra si producator in termeni de performanta si fiabilitate. Evitati acei vanzatori care supraliciteaza in a va propune diverse alte clauze. Cititi cu atentie certificatul de garantie al producatorului inainte de a cumpara si comparati-l cu al altor fabricanti de la care ati mai cerut oferte.

Poate fi instalat si in casa?

Un jacuzzi Sundance poate fi instalat atat in exterior, cat si in casa, desi, 90% dintre cazile de hidromasaj sunt amplasate in spatii deschise (inclusiv in zonele climatice reci). Doua rectrictii importante trebuie considerate inainte de a lua decizia unei instalari in casa: accesul cazii de hidromasaj (pe usi, scari) si structura adecvata a pardoselii (o cada pentru 3 persoane poate cantari, plina, in jur de 1150 kg).

Am nevoie de o instalatie suplimentara de alimentare cu apa?

Nu. Ambele tipuri (mobil si ingropat) se umplu cu ajutorul unui furtun.

Cum se intretine sau se curata apa?

Pentru a va face placuta utilizarea unui spa este deosebit de important ca apa sa fie mentinuta curata. Unii vanzatori vor prezenta cazi de hidromasaj care mu necesita produse chimice de intretinere. Adevaratii profesionisti va vor recomanda sa alegeti sistemul de purificare pe baza de ozon, in combinatie cu produse de dezinfectie si stabilizare special concepute pentru cazile de hidromasaj. Intretinerea nu este deloc dificila, iar vanzatorul va va oferi instructiunile scrise si toate informatiile de care aveti nevoie.

Cat de des trebuie curatat un SPA?

Recomandarile producatorului spun ca nu mai mult de 3-4 ori pe an, in functie de cat de des este folosita cada si cat de bine intretinuta. In cele mai multe cazuri, acest proces simplu nu dureaza mai mult de o ora.

Cum este controlata temperatura apei?

Cele mai multe cazi sunt dotate in prezent cu comenzi digitale termostatice. Aceste sisteme moderne, de mare precizie, pot sa pastreze temperatura apei cu o marja de eroare de pana la maxim 1 grad fata de cea selectata de dumneavoastra. Ele nu numai ca sporesc confortul dumneavoastra, dar sunt totodata, un garant al securitatii dumneavoastra. Daca aveti copii ce utilizeaza cada, ar trebui sa acordati o atentie sporita sistemului de control. Cele mai bune dintre ele sunt dotate cu display digital si dispozitive de siguranta. Pentru a face cea mai buna alegere si a fi siguri de calitatea sistemului, comparati certificatele de garantie ale producatorilor.

Cate tipuri de jeturi de apa sunt reglabile?

Adevaratele beneficii ale hidroterapiei sunt direct legate de amplasarea jeturilor de apa si de posibilitatea reglarii acestora. Prin aceste doua criterii sunt evaluate sistemele de fizioterapie si hidroterapie sportiva. Unii producatori isi incarca cazile cu o multime de jeturi de apa fixe, nereglabile, insa ieftine, creand confuzie si inducand clientul in eroare. Numarul de jeturi este irelevant daca ele nu sunt amplasate sau montate corect, astfel incat sa asigure echilibrul perfect intre apa, aer si putere.

O pompa de putere mai mare asigura un masaj mai bun?

Pompele construite pentru SPA-uri au doua tipuri de valori nominale ale puterii, exprimate în cai putere (CP): puterea „în regim continuu” si puterea „la demaraj” (numita, de asemenea, puterea „Marketing”). Prima reprezinta puterea pe care motorul este capabil sa o dezvolte în timpul functionarii. Cea de a doua se refera la valoarea maxima (în CP) la care ajunge pompa imediat dupa pornire, înainte de a intra în regimul continuu de functionare. Multor producatori le face placere  sa vorbeasca despre puterea pompelor lor. Este bine cunoscut faptul ca la orice motor puterea dezvoltata la pornire este mai mare decat cea in functionare continua.  Atunci când un producator de SPA pretinde ca puterea pompei este de 6 CP, se refera la puterea de pornire, nu la cea în regim continuu. Mult mai important decat puterea pompei reprezinta parametrii cazii, performanta  jeturilor de apa si al instalatiei, controlul eficient al debitului. Esential pentru dumneavostra este efectul obtinut, hidromasajul, mai putin grafice de performanta al echipamentelor. Si amintiti-va ca dumneavoastra doriti un masaj confortabil si relaxant.

Cada este izolata complet cu spuma poliuretanica?

Majoritatea producatorilor sunt de acord ca izolarea cazii cu spuma poliuretanica reduce semnificativ pierderile de caldura si, in consecinta, costurile de incalzire a apei. Desi cresc costurile de productie, studiile demonstreaza ca izolarea completa aduce proprietarului, in timp, substantiale economii. Din dorinta de a vinde produse mai ieftine, unii producatori au renuntat la izolarea totala cu spuma poliuretanica.

Ce este hidroterapia?

Hidroterapia reprezinta efectul combinat dintre caldura, starea de imersiune/plutire si masaj. Apa calda dilata vasele de sange asigurand astfel o irigare mai buna a tesuturilor. Masajul, asigurat de jeturile de apa, relaxeaza muschii incordati, reducere presiunea la nivelul nervilor si indeparateaza efectele stresului. Mai mult, stimuleaza circulatia si accelereaza procesul de vindecare naturala a corpului. Forta arhimedica reduce masa corporala cu pana la 90%, eliberand presiunea din articulatii si muschi. Hidroterapia este bine cunoscuta ca cea mai eficienta modalitate de eliberare a tensiunilor, adesea asociate cu stresul.

Cum pot personaliza tipul de hidromasaj?

Jeturile de apa Sundance, in majoritatea lor, reglabile, va propun o uimitoare varietate de optiuni. Fluidix ST, jet disponibil la mai multe modele, va permite sa modificati debitul de apa de la oscilant la orientat. Fluidix Intelli-Jet (disponibil doar la anumite modele) se poate roti in acelasi sens sau in sens contrar acelor de ceasornic, sau poate ramane stationar. La fel de bine puteti regla debitul, volumul si miscarea altor jeturi. Mai mult, reglarea cantitatii de apa amestecata cu aer prin intermediul valvelor de aspiratie permite modificarea dinamicii masajului. Selectoarele pentru tipul de masaj amplasate la indemana, va permit devierea debitelor jeturilor de apa de la un scaun la altul pentru a creste sau a micsora debitul de apa. Cereti dealer-ului sa va arate cum jeturile noastre de conceptie unica fac ca experienta intr-un spa Sundance sa fie superlativa in termeni de relaxare si terapie.

Mai multe filtre asigura o calitate superioara apei?

Sistemul de filtrare a apei Sundance MicroClean Plus, disponibil la seria 880, asigura un randament de filtrare care nu a fost atins vreodata de un alt SPA. Si este atat de usor de intretinut! Sistemul nostru, ce incorporeaza noile micro-filtre de unica folosinta din cartusul reutilizabil, face ca apa sa fie mai curata si mai pura ca oricand. Fabricat printr-o tehnologie speciala cu fibra de sticla, permite filtrarea tuturor tipurilor de particule, de la ultra-fine la cele mari, a uleiurilor si a diverselor lotiuni. Aceeasi tehnologie este folosita la sistemele de purificare a apei de baut. Cazile altor producatori sunt dotate cu filtre care retin doar particulele mari, indiferent de numarul lor.Prin urmare, existenta mai multor filtre nu va avea drept rezultat cresterea eficientei filtrarii, care este de neegalat la cazile Sundance.

Ce scop are pompa de circulare a apei?

Cele mai apreciate SPA-uri din prezent sunt echipate cu o mica pompa de circulare ce filtreaza continuu apa pentru ca aceasta sa ramana curata si limpede. De asemenea, ea asigura schimbatorului de caldura  debitul necesar mentinerii constante a temperaturii alese de dumneavoastra. Cazile de hidromasaj care nu au o astfel de pompa, trebuie sa actioneze una din pompele de hidromasaj (de putere mare) pentru a asigura filtrarea si debitul necesar incalzirii apei. Pompa de circulare este metoda cea mai eficienta pentru asigurarea debitului necesar filtrarii si incalzirii.

Schimbatorul de caldura este punctul vulnerabil al oricarui SPA; in ce fel este diferit cel al produselor Sundance?

Schimbatorul de caldura Sundance Sentry SmartT are în componenta sa o spirala din titan care încalzeste direct apa, marind eficienta energetica si reducând costurile de exploatare. Titanul împiedica coroziunea schimbatorului, eliminând practic riscul de a se defecta. Sentry SmartT are o garantie neconditionata de 5 ani.

Care sunt specificatiile electrice pentru un SPA-jacuzzi Sundance?

Toate cazile Sundance Spas comercializate in Romania necesita o sursa de tensiune 220V, 50Hz.

Cum pot sa ma asigur ca familia mea se afla in deplina siguranta?

  1. Verificati daca SPA-ul este omologat de unul din forurile specifice.
  2. Apelati la un electrician pentru service pe partea electrica.
  3. Asigurati-va ca prelata este prevazuta cu un sistem de inchidere care previne utilizarea abuziva.
  4. Nu tineti aparate electrocasnice si alte dispozitive electrice in preajma cazii.
  5. Întotdeauna tineti seama de avertismentele in legatura cu utilizarea cazii de catre copiii mici, femeile însarcinate, persoanele cu probleme de sanatate sau aflate sub influenta alcoolului sau a drogurilor.
Doresti o Brosura?